• BIST 103.235
  • Altın 197,827
  • Dolar 4,7171
  • Euro 5,5018
  • Konya 18 °C
  • Karaman 16 °C
  • Aksaray 17 °C
  • İstanbul 22 °C

Evde Ramazan pidesi tarifi! En kolay Ramazan pidesi tarifi

Evde Ramazan pidesi tarifi! En kolay Ramazan pidesi tarifi
Evde Ramazan pidesi tarifi, Ramazan-ı Şerif'in vazgeçilmezleri arasında yer alan bu pideyi evinde yapmak isteyenler için gündem konusu oldu. Evde Ramazan pidesi yapımı tarifi ile çok basit bir şekilde hazırlanabilecek olan Ramazan pidesi, malzeme listesi.

Evde Ramazan pidesi tarifi malzeme listesi ve hazırlanışı ile birçok kişinin merak ettiği konu oldu. İşte, malzeme listesi ve pidenin hazırlanışı;

Ev yapımı ramazan pidesi tarifi malzemeler: 
* 6 su bardağı un (600g) 
* 4 çay kaşığı instant kuru 
* 8-9 gr hamur mayası
* Yarım su bardağı ılık su (300ml) 
* 1 çay kaşığı toz şeker 
* 2 çay kaşığı tuz 
* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için malzemeler; 
* 1 yemek kaşığı su 
* 1 adet yumurta 
* Çeyrek çay kaşığı tuz 
* 1 yemek kaşığı çörek otu

EVDE RAMAZAN PİDESİNİN HAZIRLANIŞI

1-Fırınınızı önceden 220°C ayarlayıp ısıtın.

2-Unu, bir karıştırma kabına eleyerek aktarın. Üzerine maya, şeker ve suyun 1/3’ünü ilave edin.

3-Kıvamı kontrol ederek su ilave etmeye devam edin.

4-Hamuru, hafif çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta, maya tamamen eriyene ve kıvamını alana kadar 12-15 dakika yoğurun.

5- Instant kuru hamur mayasını önceden eritmenize gerek yoktur. Yoğurarak eritip, çalıştırabilir, daha kısa sürede pratik bir şekilde sonuç alabilirsiniz.

6-Ekmek hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 60-70 dakika bekletin.

7-Mayalanan hamura bastırıp hafifletin, 10 dakika daha yoğurup

8- 2 parçaya ayırın.

9-Her iki parçayı da ayrı ayrı, hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açın.

10-Açıp şeklini verdiğiniz pide hamurlarını, tekrar mayalanması için 20-25 dakika oda sıcaklığında bekletin.

11-Mayalanan hamurun yüzeyinde, bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atın.

12-Bir karıştırma kabında yumurta ve suyu çırpın. Pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık yardımı ile sürün.

13-Üzerine çörek otu serpiştirip, önceden 220°C ısıtılmış fırında

14- 12-15 dakika pişirin.

 Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bülent Arınç'ın oğlu da AKP'den milletvekili adayı oldu21 Mayıs 2018 Pazartesi 18:31
  • BTP seçimlere katılmama kararı aldı!21 Mayıs 2018 Pazartesi 18:07
  • Akyürek Aday gösterilecek mi ?20 Mayıs 2018 Pazar 17:11
  • PKK'dan CHP'ye çağrı: Birlik olalım19 Mayıs 2018 Cumartesi 19:38
  • ‘Bütün ümidim gençliktedir’19 Mayıs 2018 Cumartesi 19:24
  • ‘Haydar Baş’a ihtiyaç var denildi’19 Mayıs 2018 Cumartesi 18:31
  • Kraliyet düğünü para basıyor19 Mayıs 2018 Cumartesi 17:22
  • Kimse o eve giremiyor!19 Mayıs 2018 Cumartesi 17:19
  • Erdoğan onayladı! Milyonlara büyük müjde17 Mayıs 2018 Perşembe 23:24
  • İran medyası: Muhammed b. Selman ölmüş olabilir17 Mayıs 2018 Perşembe 23:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anadolu Manşet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0332 353 30 30 | Faks : 352 40 40 | Haber Scripti: CM Bilişim